POVESTEA LUI MOS NICOLAE

Posted on | November 25, 2013 | Comments Off

Povestea Sfantului Nicolae începe cu mult timp în urma, în anul 270 inainte de Christos.

La acea vreme s-a nascut Sfantul Nicolae, in orasul Patara, aflat intr-o regiune care corespunde Turciei, mai exact pe coasta mediteraneana, in regiunea Antalya de azi. Tanarul la vremea aceea Mos Nicolae a fost numit Episcop de Myra al Bisericii Catolice de catre tineri, dar a murit ca martir în jurul anului 350 inainte de Christos.

Conform legendei, romanii l-au ucis pe Nicolae din Myra pe 6 decembrie. Curând dupa aceea, biserica a decis sa-l canonizeze pe Nicolae din Myra si a ales ca ziua Sfantului Nicolae sa fie sarbatorita in luna decembrie pe data de 6 în fiecare an.

Papuci

De-a lungul secolelor, cultul Sfantului Nicolae a evoluat, pentru a deveni ceea ce sunt astazi: în noaptea de 5 spre 6 decembrie, Sfantul Nicolae viziteaza casele si aduce cadouri copiilor în cazul în care acestea au fost ascultatori. Acestia isi lasa pantofii la usa, langa care plaseaza strategic prajituri sau morcovi pentru a-l intampina cum se cuvine pe Mos Niculae.

Copiii care au fost cuminti în cursul anului vor primi daruri, care vor fi lasate de Safntul Niculae in pantofi, dar nu vor primi daruri copii care au fost rai, neascultatori sau obraznici.

Comments

comments

Comments

Comments are closed.

  • Despre

    Pe site-ul nostru veti gasi informatii actualizate despre concursuri de pe internet pentru copii, jocuri pentru copii si ponturi despre diverse promotii si oferte de bunuri si servicii pentru cei mici. Prin intermediul newsletter-ului de pe site va tinem la curent cu ultimele noutati. Abonati-va pentru a nu pierde niciun concurs sau oferta!
  • Aboneaza-te la newsletter-ul Rudolph.ro!

    Enter your email address:

    Delivered by FeedBurner

  • Rudolph pe Facebook