DE CE ADUCE MOS CRACIUN CADOURI?

Posted on | December 24, 2013 | Comments Off

Istoria Craciunului si mai ales motivul pentru care se ofera cadouri de Craciun nu este inca cunoscut, dar cateva lucruri se stiu sigur. Traditia Craciunului si daruitul cadourilor de Craciun a inceput cu mult inainte de nasterea lui Iisus Hristos, desi depinde unde locuiesti pe pamant.

Daruitul cadourilor de Craciun dateaza in urma cu 4000 ani in Mesopotamia. Ei credeau ca in fiecare iarna, zeul lor Marduk se lupta cu spiritele rele ale haosului. Cand venea Marduk era necesar ca regele sa isi plateasca tributul catre Marduk si astfel la sfarsitul anului era ucis. Astfel mesopotamiemii si-au dat seama ca ar schimba regii foarte repede si astfel, la sfarsitul anului imbracau un rege un infractor pe care l-a sfarsitul ceremoniei il omorau.
Noriel
Se crede ca Sfantul Nicolae s-a nascut in jurul anului 300 dupa Hristos si a locuit unde este acum Turcia. Era cunoscut pentru bunatatea de care dadea dovada. Cel mai cunoscut act de bunatate a fost atunci cand a scapat 3 surori din slavie dandu-le zestre pentru a se putea casatori.

Fiind asa de popular el a devenit pazitorul multor categorii de oameni, in final ramanand doar pentru copii si marinari. In mod traditional, Sf. Nicolae era sarbatorit pe 6 Decembrie, cu toate ca rolul sau de protector al copiilor era in ziua de Craciun.

Asa ca un lucru sigur este ca Mos Craciun ne viziteaza in fiecare an la o zi gresita. Sarbatorirea lui Mos Nicolae ar trebui sa fie pe 6 Decembrie, desi mutarea sarbatorii pe 25 Decembrie a fost facuta pentru ca ziua acestuia sa coicida cu Craciunul.

Comments

comments

Comments

Comments are closed.

  • Despre

    Pe site-ul nostru veti gasi informatii actualizate despre concursuri de pe internet pentru copii, jocuri pentru copii si ponturi despre diverse promotii si oferte de bunuri si servicii pentru cei mici. Prin intermediul newsletter-ului de pe site va tinem la curent cu ultimele noutati. Abonati-va pentru a nu pierde niciun concurs sau oferta!
  • Aboneaza-te la newsletter-ul Rudolph.ro!

    Enter your email address:

    Delivered by FeedBurner

  • Rudolph pe Facebook